luni, 25 august 2008

Cate ceva despre adevaratul Brancusi

Cati dintre noi stiu oare ca cele trei monumente lasate mostenire de marele artist orasului Targu Jiu au fost ridicate in cinstea eroilor romani care au lupat in Primul Razboi Mondial si purtau urmatoarele denumiri:
-"Coloana sacrificiului infinit" dat de eroii nostrii si nicidecum "Coloana infinitului"; daca o examinam cu atentie observam cu atentie ca modulele din care o alcatuiesc sunt exact 16 1/2 ceea ce reprezinta anul si mai exact perioada cand romanii si-au inceput participarea la marea conflagratie;
-"Masa apostolilor neamului" si nu "Masa tacerii" ; monumentul reprezinta o masa care are in componenta 12 scaune, i-ar in mijloc s-ar afla Iisus Hristos;
-monumentul "Intregirii neamului" si nu "Poarta sarutului", deoarece fiecare dintre cei doi stâlpi este alcatuit din alti 4 stâlpi uniti sus cu o grinda. Sarutul mai inseamna si unitate. Deci acesti stâlpi reprezinta 8 regiuni care trebuiau sa se alipeasca patriei mame, România; desi arata ca o poarta nu este nici pe departe asa ceva si are legatura directa cu eroii romani.?
Denumirile au fost schimbate de comunisti carora nu le-au placut numele date de Brancusi. Este trist ceea ce s-a intamplat si se intampla in continuare in Romania. Cred ca romanii, in ceea mai mare parte datorita dezinformarii nu au fost capabili sa scape de aceste denumiri si sper ca prin intermediul acestui articol poate ca se va mai schimba ceva.

Niciun comentariu: